Receptai su grybais

UAB "VĖTRIJA" šaldyti grybai yra tokio pat skonio ir aromato kaip ir švieži, tad grybauti su "Vėtrija" yra kur kas paprasčiau!


Grybų salotos

Ingredientai:
• 450 g baravykų arba grybų mišinio,
• 2 virtos morkos,
• 80 g konservuotų žirnelių,
• 80 g raugintų agurkų,
• 1 didelis svogūnas,
• 2 virti kiaušiniai,
• 4-5 šaukštai majonezo,
• prieskonių ir druskos pagal skonį.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Nuvalytus, nuplautus grybus supjaustyti šiaudeliais, sudėti į indą daržoves, supjaustytas virtas morkas, agurkus, konservuotus žirnelius, smulkintus svogūnus, įberti prieskonių, druskos ir viską išmaišyti. Kiaušinio trynį ištrinti su majonezu ir užpilti ant salotų. Kiaušinio baltymą supjaustyti šiaudeliais ir juo apibarstyti salotų paviršių. Salotas galima paskaninti garstyčiomis.

Grybų sriuba

Ingredientai:
• 450 g baravykų arba grybų mišinio,
• 6 didelės bulvės,
• 2 lauro lapeliai,
• 2 juodieji pipirai,
• 1 stiklinė rūgščios grietinės,
• 2 stiklinės pieno,
• 2 šaukštai miltų,
• 3 šaukštai acto,
• sauja žalių krapų,
• druskos pagal skonį,
• 1,5 l vandens.

Paruošimas:Baravykai
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Nuplautus grybus supjaustyti dideliais gabaliukais ir kartu su supjaustytomis bulvėmis ir prieskoniais virti pasūdytame vandenyje. Kai bulvės bus minkštos, supilti pieną ir grietinę, išmaišyti su miltais. Supilti actą, pasūdyti, pavirti dar apie 4 min. Patiekti karštą, apibarstytą smulkiai supjaustytais krapais. 

Grybų mišinio guliašas

Ingredientai:
• 450 g grybų mišinio,
• 1 didelis svogūnas,
• 50 g aliejaus,
• 2 šaukštai miltų,
• druskos,
• kmynų,
• pipirų,
• saldžiosios paprikos,
• pusė citrinos,
• sultinio.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Stambiai supjaustytą svogūną ir juostelėmis supjaustytą papriką pakepinti aliejuje. Sudėti nuvalytus, supjaustytus grybus, pasūdyti, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti pipirais ir kmynais, troškinti. Ištroškinus grybus sutirštinti miltais, apkepinti ir užpilti sultiniu. Patiekti su bulvėmis arba ryžiais.

 

Rudakepurių baravykų (šilbaravykių) salotos su pomidorų padažu

Ingredientai:
• 450 g rudakepurių baravykų,
• 200 g svogūnų,
• 200 g pikantiško pomidorų padažo,
• saldžioji paprika,
• druskos.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Nuvalytus grybus, papriką ir svogūnus supjaustyti ir 10 min. virti pasūdytame vandenyje.Nusunkti, sumaišyti su pomidorų padažu. 24 val. laikyti šaldytuve. Patiekti su bandele kaip užkandį.

Kepti rudakepuriai baravykai

Ingredientai:
• 450 g rudakepurių baravykų,
• 3 šaukštai aliejaus,
• 300 g pomidorų,
• pipirų,
• 2 skiltelės česnako.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti supjaustytą česnaką, sudėti grybus bei nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Pasūdyti, užbarstyti pipirų, nugarinti skystį. Patiekti su bandele.

 

Voveraitės su varške

Ingredientai:
• 450 g voveraičių,
• 100 g lašinių,
• 1 svogūnas,
• 60 g varškės,
• sultinio,
• petražolių lapeliai,
• druskos.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Lašinius supjaustyti kubeliais, paspirginti keptuvėje, sudėti supjaustytą svogūną ir pakepinti. Paskui sudėti supjaustytas voveraites, pasūdyti, užpilti sultiniu ir troškinti. Pridėti supjaustytų petražolių lapelių. Apibarstyti sutarkuota varške ir patiekti kaip užkandį.

 

Grybų ir bulvių troškinys

Ingredientai:
• 450 g baravykų arba grybų mišinio,
• 100 g (2-3 vnt.) bulvių,
• 50 g grietinės,
• 30 g sviesto,
• prieskoniai, druska.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Nuvalytus grybus supjaustyti kubeliais ir kepti svieste. Bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti nedideliame kiekyje vandens. Į virtas bulves sudėti svieste pakepintus grybus, įpilti grietinės, suberti prieskonius, druską ir ant mažos ugnies patroškinti 5-10 min.

Voveraitės su vynu

Ingredientai:
• 450 g voveraičių,
• 25 g baltojo sauso vyno,
• 100 g rūkytų lašinukų,
• 50 g svogūnų,
• 15 g miltų,
• 25 g grietinės,
• prieskoniai, druska,
• 10 g petražolės šaknies.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į verdantį vandenį ir užvirus nusunkti. Rūkytus lašinius smulkiai supjaustyti, kepti kartu su voveraitėmis, supjaustytais šiaudeliais svogūnais ir petražolėmis, suberti miltus, prieskonius, druską, įpilti vyno ir 30-40 minučių troškinti. Prieš valgant įpilti grietinėlės.

 

Voveraičių salotos su česnaku

Ingredientai:
• 450 g voveraičių,
• 30 g česnako,
• 30 g citrinos,
• 60 g grietinės,
• prieskoniai, druska, cukrus, žalumynai.

Paruošimas:
Šaldytus grybus supilti į nedidelį kiekį verdančio vandens, pavirti kol vanduo perpus išgaruos. Įberti druskos, cukraus ir prieskonių pagal skonį, įpilti citrinos sulčių, grietinės, dar truputį pakaitinti ir ataušinti. Papuošti žalumynais. Tinka valgyti kaip šaltą užkandį arba kaip priedą prie mėsos, žuvies ar kitų patiekalų.

Voveraites
UAB “VĖTRIJA” - Artojų g. 3 Alytus, LT-62312, Lietuva vetrija@vetrija.lt
Tel.    +370 315 77100
Tel.    +370 315 77611
Faks. +370 315 77398
©2010 UAB “Vėtrija”
Sukūrė - BT grupė