Vetrija
3 asmenims

Vegetarinė lazanija

30 minučių

Paruošimas:

  1. „Daržovių asorti” supilti į verdantį vandenį ir virti 8 minutes. Apvirtą mišinį nuvarvinti per sieteį, sumaiguti šakute.
  2. Paruošti padažą: miltus pakepinti svieste, maišant supilti sultinį, pieną, grietinėlę, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės.
  3. Į apkepo indą įpilti kelis šaukštus padažo, dėti lazanijos lakštų sluoksnį, sluoknį daržovių mišionio, apšlakstyti padažu, vėl dėti lazanijos lakštų sluoksnį ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti daržovių. Ant jų supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir 200oC karštumo orkaitėje kepti 30 min.

Patarimas

Prieš sluoksniuojant lazanijos apkepą lazanijos lakštus galima truputį apvirti (tai ypač patogu, jei lakštus tenka pjaustyti). Jei apkepą sluoksniuojate su nevirtais lakštais, nepagailėkite padažo, nes kepami makaronai sugeria daug skysčio.